Matematik

Hvad fortæller tallet

20. februar 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Tak på forhånd :) 

En person sætter penge i banken og får en fast årlig rente. Pengene bliver stående på kontoen et  antal år og undervejs sættes der ikke mere ind og der hæves heller ikke penge fra kontoen. 
I formlen nedenfor beskriver K beløbet på kontoen n år efter at de er sat ind. 
                                                              K=9000*1,0012n

a) Hvad fortæller tallet 9000?
b) Hvad fortæller tallet 1,0012? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2020 af peter lind

9000 er begyndelsesbeløber 1,0012 er 1 + renten og n er antal terminer


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2020 af ringstedLC

a) og b): I renteformlen gælder:

\begin{align*} K_n &= K_0\cdot (1+r)^n \\ &K_n\;,\;\text{kapital \aa r n, hvor opsparingen \o nskes opgjort} \\ &K_0\;,\;\text{kapital \aa r 0, hvor opsparingen starter} \\ &\;\;\;r\;,\;\text{rente som decimaltal}\;,r=\tfrac{\text{rente i }\%}{100} \\ &\;\;\;n\;,\,\text{antal \aa r} \end{align*}


Svar #3
20. februar 2020 af Mettes3

Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Hvad fortæller tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.