Matematik

En linje l er givet ved 3x + 5y - 7 = 0 og et punkt P er givet ved P(2,k), hvor k er et tal

20. februar 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne ogave i matematik:

En linje l er givet ved 3x + 5y - 7 = 0 og et punkt P er givet ved P(2,k), hvor k er et tal.

a) Bestem k, så afstanden fra P til l er 3.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2020 af mathon

afstandsformlen:
                              \small \begin{array}{llll}&d=\frac{\left | 3\cdot 2+5\cdot k-7 \right |}{\sqrt{3^2+5^2}}=3\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (2)

Svar #2
20. februar 2020 af AMelev

Se FS side 15 (74).


Svar #3
20. februar 2020 af Benjamin0101

Mange tak

Skriv et svar til: En linje l er givet ved 3x + 5y - 7 = 0 og et punkt P er givet ved P(2,k), hvor k er et tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.