Matematik

En linje l er givet ved ligningen

20. februar 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik:

En linje l er givet ved ligningen

-5x + 3y - 9 = 0

a) Bestem skæringspunktet mellem l og andenaksen.

b) Bestem den spidse vinkel mellem l og andenaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af StoreNord

-5x + 3y - 9 = 0
a)
På 2.-aksen er x=0 sæt det ind i ligningen.

b)
Find også x-skæringen på samme måde.
Find så hældningen mellem de 2 akse-skæringer.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af AMelev

Alternativ til b)
Bestem hældningskoefficienten til l.
Bestem derudfra vinklen v, som l danner med 1.aksen FS side 13 (66).
Vinklen mellem l og 2. aksen er 90º - v


Svar #3
23. februar 2020 af Benjamin0101

#1

-5x + 3y - 9 = 0
a)
På 2.-aksen er x=0 sæt det ind i ligningen.

b)
Find også x-skæringen på samme måde.
Find så hældningen mellem de 2 akse-skæringer.
 

Når jeg sætter ligningen ind i nspire under grafer så kommer den ikke frem


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll}\textup{sk\ae ring }\\\textup{med y-aksen}\\\textup{hvor x=0}&3y-9=0\\&y=3\\\\\textup{sk\ae ring }\\\textup{med x-aksen}\\\textup{hvor y=0}&-5x-9=0\\\\&x=-1.8\\\\\\\textup{spids vinkel }v_{spids} \\\textup{med y-aksen:}&\tan(v_{spids})=\frac{1.8}{3}=0.6\\\\&v_{spids}=\tan^{-1}(0,6)=30.96\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2020 af AMelev

#3 Prøv at zippe din Nspire-fil, så kan du uploade, og så kan vi måske finde ud af, hvad der går galt.


Skriv et svar til: En linje l er givet ved ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.