Matematik

Sandsynlighed og binomialtest

20. februar 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik.

Jeg har vedhæftet en fil med opgaven.

Håber i kan hjælpe mig med den :-)

Vedhæftet fil: matematik studie.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2020 af peter lind

a) Det er en binomialfordeling med p = 0,11 og n = 31

b) n=200 Undersøg om P(X>38) er mindre end 5%


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2020 af AMelev

                       
a)
X = antal piger, der ryger. X ~ b(31,11%)
P(X = 3) kan du bestemme med dit CAS-værktøj eller via FS side 31 (188) & (186)

b) H0: p = 11%
Hypotesen testes med et dobbeltsidet test, da både små og store testresultater er kritiske for H0.
Signifikansniveauet på 5% deles med 2½% til hver side.
Bestem
den venstre kritiske værdi kv som den største værdi, hvor P(X ≤ kv) ≤ 2½% og 
den højre kritiske værdi kh som den mindste værdi, hvor P(X ≥ kh) ≤ 2½% 
Acceptmængden er da A = {kv +1, ..... ,kh - 1)} 
Hvis testresultatet 38 ligger i A, accepteres hypotesen, og hvis det ligger udenfor, forkastes hypotesen.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Sandsynlighed og binomialtest

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.