International økonomi

Ved hvilken pH vil koncentration være mindst

21. februar 2020 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan finder man ud af det hvis mb kun kender to pka værdier den ene 2,2 og den anden 8

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af mathon

...koncentrationen af hvad?


Svar #2
21. februar 2020 af Buma (Slettet)

Basen eller syren

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2020 af mathon

Se på Bjerreum diagrammet for syren eller basen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2020 af mathon

Se på Bjerrum-diagrammet for syren eller basen


Svar #5
21. februar 2020 af Buma (Slettet)

Okay kan man ikke regne det ud vha en formel
Jeg ved nemlig at hvis man skal beregne hvorfor pH er størst så siger vi (pla1+pka2)/2=pH

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2020 af mathon

                            \small \small \small \small \begin{array}{lllll}&\underset{A_1}{H_2A}\; +\; H_2O\; \rightleftharpoons \; \underset{B_1}{HA^-}\; +\; H_3O^+\\\\&pH=2.2+\log\left ( \frac{n_{B_1}}{n_{A_1}} \right )&\\\\\\\\ &\underset{A_2}{HA^-}\; +\; H_2O\; \rightleftharpoons \; \underset{B_2}{A^{2-}}\; +\; H_3O^+\\\\&pH=8.0+\log\left ( \frac{n_{B_2}}{n_{A_2}} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Ved hvilken pH vil koncentration være mindst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.