Matematik

Normalfordeling (med hjælpemidler)

21. februar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der vil hjælpe med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2020 af peter lind

a) Hvad er et normalt udfald ?. Du kan for eks, se om udfaldet ligger inde for spredningen.

b) De 10% svarer til en vægt på 9 kg. Du kan prøve dig frem med forskellige spredninger


Svar #3
21. februar 2020 af Mie23234

I nspire indsætter jeg i a) 

normPdf(4.85,5,0.11)=1.4313 

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2020 af peter lind

Det er formodentlig rigtig; men det er jo ikke det der spørges om


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. februar 2020 af AMelev

#3 Det er ikke rigtigt i forhold til det stillede spørgsmål. Frekvensfunktionens værdier kan du ikke bruge i praksis. Svaret er jo 143% - hvad skulle det betyde?

a) Du skal benytte fordelingsfunktionen normCdf(-∞,x,μ,σ), som angiver sandsynligheden P(X≤x)
Jeg går ud fra, at normalområdet ligger mellem 2.5% og 97.5% (svarende til 5% "unormalitet").
Jeg får 8.6%, og altså at vægten på 4.85 kg må henregnes under "et normalt udfald".

b) Du får oplyst, at Y ~ N(10,σ) og P(Y≤ 9.8) = 10% ⇔ FY(9.8) = 10%
Du kan tegne grafen for g(x):=normCdf(-∞,9.8,10,x) og så kan du løse ligningen g(x) = 10% grafisk. Jeg får, at spredningen x skal være 0.156.


Svar #6
22. februar 2020 af Mie23234

#5

#3 Det er ikke rigtigt i forhold til det stillede spørgsmål. Frekvensfunktionens værdier kan du ikke bruge i praksis. Svaret er jo 143% - hvad skulle det betyde?

a) Du skal benytte fordelingsfunktionen normCdf(-∞,x,μ,σ), som angiver sandsynligheden P(X≤x)
Jeg går ud fra, at normalområdet ligger mellem 2.5% og 97.5% (svarende til 5% "unormalitet").
Jeg får 8.6%, og altså at vægten på 4.85 kg må henregnes under "et normalt udfald".

b) Du får oplyst, at Y ~ N(10,σ) og P(Y≤ 9.8) = 10% ⇔ FY(9.8) = 10%
Du kan tegne grafen for g(x):=normCdf(-∞,9.8,10,x) og så kan du løse ligningen g(x) = 10% grafisk. Jeg får, at spredningen x skal være 0.156.

Tusind tak for hjælpen, meget nemmere at forstå :))


Skriv et svar til: Normalfordeling (med hjælpemidler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.