Matematik

hvad er den faste pris pr kilometer

22. februar 2020 af Saraidrissi (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en taxa er der et fast startgebyr, og en fast pris pr kilometer

11 km koster 83 kr og 15 km koster 135 kr 

a) hvad er den faste pris pr kilometer 

b) hvad er det faste startgebyr 

man må regne, tegne, argumentere, kigge ud af vinduet, tænke.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2020 af AMelev

x = Antal kørte km
y = Pris (kr)
Da, der er en fast pris pr. km, er der tale om en lineær funktion y = a·x + b
Du har oplyst to punkter. Se FS side 17 (80).
B = f(0) er startværdien, og a = pris (kr) pr. km


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2020 af peter lind

Du skal finde den rette linje y=ax+b, y totalpris x pris pr. km som går gennem de viste punkter.

Brug formlerne 63 og 64 på side 13 i din formelsaming,


Skriv et svar til: hvad er den faste pris pr kilometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.