Matematik

differentialregning

23. februar 2020 af SW18 - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man den spidse vinkel, som tangenten (l) danner med førsteaksen (P)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af AMelev

Se FS side 13 (66).


Svar #2
23. februar 2020 af SW18

??

Svar #3
23. februar 2020 af SW18

a = tan(v)
Vil det så sige hvis min tangentslugning er y = 20x + 20

Er hældningen så 20?

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2020 af AMelev

#3 Ja, og så er tan(v) = 20.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2020 af ringstedLC

er et punkt og ikke førsteaksen. Tangentligningen er ikke rigtig, da 's hældning er negativ.

\begin{align*} a &= \tan(v) \\ v &= \tan^{-1}(a) \end{align*}


Svar #6
23. februar 2020 af SW18

Er vinklen så 0.36grader eller 36grader

Svar #7
23. februar 2020 af SW18

Hov 87.12grader

Brugbart svar (1)

Svar #8
23. februar 2020 af AMelev

#7 Jeg får 87.14º, hvis hældningen er 20. 
Jeg går ud fra, at det er linjen m, der er i spil her, men du skriver i #0, at det skal handle om l, og den har som påpeget i #5 en negativ hældning.


Svar #9
23. februar 2020 af SW18

Skrev forkert, men mente m
Men tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #10
23. februar 2020 af AMelev

#9 Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, så risikoen for skrivefejl/mangler undgås.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.