Matematik

Brøker

23. februar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej:)
Jeg ved det her spørgsmål er mega nemt, men jeg kan ikke huske hvordan man regner dem ud.......
Ville i gerne hjælpe mig med alle opgaverne?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2020 af StoreNord

21)
1/4 af 220 er 220:4
22)
Lav de 2 hele om til sjettedele
23)
Lav de 5,4 om til halve
24)
Lav de 16 og de 3 om til fjerdedele


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2020 af AMelev

Ad 23 Lav evt. i stedet den halve om til decimaltal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af PeterValberg

23) Lav 5,4 om til en brøk, find en fællesnævner, forlæng, addér og forkort, hvis muligt:

5,4+\frac12=\frac{5,4\cdot {\color{Red} 10}}{{\color{Red} 10}}+\frac{1\cdot{\color{Red} 5}}{2\cdot{\color{Red} 5}}=\frac{54}{10}+\frac{5}{10}=\frac{59}{10}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2020 af StoreNord

#2
Jeg antager, at det er brøker, han skal øve lige nu.
Måske skal svaret være en brøk.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.