Matematik

Eksponentielt

26. februar 2020 af Lot2020 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan i hjælpe

en baktiekultur vokser eksponentielt og antallet af bakterier tredobles på en time. Efter 4 timers indholdet kulturen 10 millioner. 
 

hvor mange bakterier var der oprindeligt ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2020 af peter lind

a0(3)4 = 107


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2020 af AMelev

x = antal timer efter start
f(x) = antal bakterier (mio.)
Du ved, f(x) = b·ax, f(4) = 10, og antallet 3-dobles på en time
Deraf kan du slutte, at f(5) = (30), og ud fra de to værdier kan du bestemme a og b, enten ved eksponentiel regression eller vha. formler for a og b for eksponentielle fumktioner.


Skriv et svar til: Eksponentielt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.