Matematik

Jeg sidder med et problem omkring procent, nogle ideer??

28. februar 2020 af KomMedDet (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved ikke hvilken formel eller udtryk jeg kan bruge til at regne dette regnestykke ud på?

https://gyazo.com/ddc0e40c778441e1319c97d7d9c846fc

https://gyazo.com/6c4097974874b21bed356beb9213eddc

https://gyazo.com/905d8076dc6922e3f4070a74386cbc7d

på billederne ovenover kan i se hvad én billet koster, og hvordan spørgsmålet lyder :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2020 af JensPetersen12345

Du kan se, at det koster

4\cdot89,5=358$ kr.

for Liva at gå i biografen i løbet af et år, når hun køber fire billetter. Desuden ved du, at et medlemskab i filmklubben koster

199$ kr.

Det vil sige at købe fire billetter i løbet af et år plus prisen for medlemskab skal være under 358 kr. Derfor kan vi opstille en ligning, for at finde ud af, hvor meget rabat, der skal være, for at det koster Liva lige meget at gå i biografen, når hun købe fire billetter om året uden at være med i filmklubben, som det gør at være med i filmklubben:

4\cdot89,5x+199=358

Her er x procentandelen. Herefter kan ligningen løses:

\\4\cdot89,5x+199=358 \iff 358x+199=358 \\\iff 358x+199-199=358-199 \iff 358x = 159 \iff \frac{358x}{358}=\frac{159}{358} \\\iff x =\frac{159}{358}\approx0,44=44 \%

Det vil sige, at filmklubben skal give over 44 % rabat på billetter, for at det kan betale sig for Liva at være medlem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2020 af AMelev

         
            

Hvis det skal kunne betale sig for Liva at være medlem bare for rabattens skyld, skal rabatten være større end koningentet.
Beregn normalprisen for 4 billetter og bestem derefter, hvor mange procent kontingentet udgør at normalprisen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2020 af AMelev

Ad #1
x er den % af normalprisen, som en filmklubsbillet koster - ikke rabatten.
Så en billet skal koste under 44.4% af normalprisen, så rabatten skal være mindst 56%.
Bortset fra det, er proceduren rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2020 af JensPetersen12345

#3

Det har du søreme helt ret i! Tak for rettelsen :).


Skriv et svar til: Jeg sidder med et problem omkring procent, nogle ideer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.