Matematik

decimaltal og brøk

02. marts 2020 af Jannie93 - Niveau: 10. klasse

Hvordan omregner man decimaltal til brøk


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af Moderatoren

Jeg formoder, at I har fået det gennemgået i klasse. Hvad er det, som du ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2020 af PeterValberg

Prøv eventuelt at se disse videoer < LINK > og < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2020 af mathon

Endelig decimalbrøks omskrivning til brøk:

eks 1.
              \small 0.379=\frac{0.379}{1}=\frac{379}{1000}

eks 2.

              \small 0.875=\frac{0.875}{1}=\frac{875}{1000}=\frac{125\cdot 7}{125\cdot 8}=\frac{7}{8}

eks 3.

              \small 0.0625=\frac{0.0625}{1}=\frac{625}{10000}=\frac{25\cdot 25}{25\cdot 400}=\frac{25}{400}=\frac{5\cdot 5}{5\cdot 80}=\frac{5}{80}=\frac{5}{5\cdot 16}=\frac{1}{16}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2020 af PeterValberg

Her er et link til en hurtig måde, hvorpå du kan
omskrive uendelige decimalbrøker til brøker

< LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2020 af PeterValberg

#0
Hvis det drejer sig om nogle bestemte opgaver,
du gerne vil have hjælp til, så skriv dem lige og
beskriv lige, hvad problemet er/hvad du skal have hjælp til...

Hvis du har forsøgt noget, så skriv gerne det også....
så kan vi måske bedre se, hvor det "går galt" for dig :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: decimaltal og brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.