Matematik

Integralregning

04. marts 2020 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave, både a og b? :-) Jeg er fuldstændig clueless... 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2020 af PeterValberg

a) Du skal bestemme rumfanget for det omdrejningslegeme,
der fremkommer, når du drejer grafen for f omkring x-aksen
i intervallet 0 til 10.....se her hvordan < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} a)\\&V_{10}=\pi \cdot \int_{0}^{10}\left ( \sqrt{\frac{1}{2}x}+1 \right )^2\mathrm{d}x\\\\b)\\&250= \pi \cdot \int_{0}^{h}\left ( \sqrt{\frac{1}{2}x}+1 \right )^2\mathrm{d}x \end{array}


Svar #4
04. marts 2020 af ppilbauer (Slettet)

#2

Og b) handler det bare om højden i stedet for rumfang? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2020 af mathon

Det handler både om højden og om rumfanget.

I a) kender du højden og beregner rumfanget.

i b) kender du rumfanget og beregner den tilhørende højde.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.