Fysik

Afbøjningsvinkel, gitterkonstant og bølgelængde hjælp!

05. marts 2020 af Na18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg prøver at løse denne opgave men har simpelthen brug for noget hjælp. 

Tusind tak!

Vedhæftet fil: Opgave 3 fysik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af peter lind

brug gitteligningen d*sin(θn) = n*λ


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2020 af mathon

          


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. marts 2020 af mathon

             d · sin(θ1) = 1 · λ

             λ = (1666.67 nm) ·  (16.25/(√(38.72+16.252))) = 645 nm


Svar #4
06. marts 2020 af Na18 (Slettet)

Ved du hvordan man beregner den relative afvigelsen hvis tabelværdien er lamda=635 nm


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2020 af mathon

             Beregn afvigelsen 

             Afvigelsen som brøk

             Afvigelsen i pct.


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel, gitterkonstant og bølgelængde hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.