Matematik

Ulighed

05. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave lyder sådan:

Theo har tre æsker med farver. I den røde æske er der 20 flere end i den grønne æske. I den blå æske er der 5 færre end i den grønne æske.

Theo har 100 farver i alt.

Hvor mange farver har Theo i hver æske?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af peter lind

det er ikke en ulighed

r antal røde

g antal grønne

b antal blå

det giver ligningerne

r=g+20

b = g- 5

r+g+b = 100


Svar #2
05. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

en ligning med ubekendte?

Jeg har prøvet sådan men ved ikke hvordan jeg skal udregne:

det nærmeste jeg prøvede var at

r = 48,33

g=28,33

b = 23,33


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2020 af peter lind

Det ser rigtigt ud men mærkeligt. Det burde blive hele tal. Har du beskrevet opgaven  korrekt ?


Svar #4
05. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Hvad får du da dem til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2020 af StoreNord

I den blå æske er der 5 færre end i den grønne æske.

Hvis der i stedet stod  "flere", ville det gå op.

Du kan nøjes med een ubekendt. Vælg antallet af farver i den røde æske.


Svar #6
05. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

jeg lidt forvirret. 

Kan du få det til 100?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2020 af StoreNord

Næh, det kan jeg ikke mere.       :-)

Der må være noget galt, kan du ikke vise hele opgaven?

Jeg tror ikke Theo kan tælle.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2020 af StoreNord

Jo, nu kan jeg godt få dèt i #5 til at passe. Der er så 25 farver i den grønne.

Og der var åbenbart fejl i opgaven!


Svar #9
06. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

#8

Jo, nu kan jeg godt få dèt i #5 til at passe. Der er så 25 farver i den grønne.

Og der var åbenbart fejl i opgaven!

Forstået. Hvad var fejlen?

Vil det ikke give 90 kun?

Fordi 25 i grønne

25 + 20 = rød = 45

25-5= blå = 20


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. marts 2020 af StoreNord

      r              g            b                            g=25
(25+20) +   25 +  (25 + 5) = 100

Det grænne plus var minus i opgaven (færre). Men det må have været forkert.


Svar #11
06. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.