Matematik

Differentere

05. marts 2020 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Funktion f er givet ved f(x)=2cos(x)+1

Opgave: Bestem f'(\frac{\Pi }{2})

Hvis man skal differentere f'(π/2), skal man så først finde f'(x) altså f'(x)=2*(-sin(x)) og så indsætte π/2 på x's plads eller skal man sige f'(\frac{\Pi }{2})=2cos(\frac{\Pi }{2})+1 =0


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af Anders521

# 0

Nej, du fandt frem til at f ' (x) = -2 · sin(x). Derfor er f ' (π/2) = -2 · sin (π/2) =  ...


Svar #2
06. marts 2020 af Lise123Lise

super tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af AMelev

#0 Når du indsætter π/2 i 2cos(x) + 1 er det jo f(π/2), du beregner, ikke f '(π/2).

#0
Hvis man skal differentere f'(π/2), skal man så først finde f'(x) altså f'(x)=2*(-sin(x)) og så indsætte π/2 på x's plads. JA!

Du skal ikke differntiere f '(π/2) (det giver 0, da f '(π/2) er et tal), men du skal bestemme/beregne f '(π/2).


Skriv et svar til: Differentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.