Matematik

Bestemme tallene a og b

10. marts 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?? Tak på forhånd!

Graf 4 på figuren, som er vedhæftet er grafen for en lineær sammenhæng  y=ax+b. 

b) Brug figuren til at bestemme tallene a og b. 

Graf 5 på figuren til højre er grafen for en eksponentiel sammenhæng y=b* 1.20x

c) Brug grafen til af bestemme tallet b.

Vedhæftet fil: 20200310_134355.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2020 af mathon

i b 
              find to "sikre" koordinatsæt og indsæt i forskriften med henblik på beregning af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2020 af mathon

i b)
          "sikre" koordinatsæt er f.eks. (6,0) og (0,3).           


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2020 af mathon

b)

       Da linjen skærer y-aksen i (0,3)
       er:
                 \small \begin{array}{lllll}&y=ax+3 \end{array}

      og da linjen skærer x-aksen i (0,3)
       er:
                 \small \begin{array}{lllll}&0=a\cdot 6+3\\\\&a=-\frac{1}{2} \end{array}

     dvs:
                 \small \begin{array}{lllll}&y=-\frac{1}{2}x+3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2020 af mathon

forsættelsen:
    se
          https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1942420


Svar #5
10. marts 2020 af l24 (Slettet)

tak for hjælpen, men er stadig i tvivl hvad jeg skal gøre i c til at bestemme tallet b


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2020 af mathon

Når x = 0, er a0 = 1      du har pgrafpunktet (0,2)

   y = b · 1 = b


Svar #7
10. marts 2020 af l24 (Slettet)

super tak :) 


Skriv et svar til: Bestemme tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.