Matematik

etage

11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Karl bygger sine korthuse på et bord. Der er en sammenhæng mellem det antal kort, som rører bordet, og antallet af etager i korthuset. Der er fx 6 kort, som rører bordet i korthuset med 3 etager.

Hvor mange kort rører bordet i et korthus med n etager.

Hvordan regner jeg det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

n = -1/(2·3) + (1/(2·3))·√[4801]=11,4


Svar #2
11. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvordan kom du frem til √[4801] når det ikke står på opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

n·(3·n+1)/2 = 200 ⇔
   n·(3·n+1) = 2·200 ⇔
   3·n2 + n = 400 ⇔
   3·n2 + n - 400 = 0

 3·n2 + n - 400 = 0 ⇒
   n = -1/(2·3) + (1/(2·3))·√[4801] ≈ 11,4


Skriv et svar til: etage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.