Matematik

Spidse vinkel

11. marts 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg har denne opgave som jeg ikke helt forstår, og ikke ved hvordan skal løses.

Linjen m går gennem (2,0) og har hældningen 3. Skriv en ligning for linjen og bestem den spidse vinkel, som linjen danner med x-aksen

Håber I kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af StoreNord

Vinklen er tan-1(a)        hvor a=3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2020 af janhaa

y = ax + b

y = 3x + b

0 = 6 + b

b = -6

dvs

y = 3x - 6

\tan(\alpha)=3/1=3\\ \alpha = 71,6^o


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2020 af AMelev

Vinkel
FS side 13 (66)
Alternativt kan du bestemme vinklen mellem retningsvektoren \binom{1}{a} og den vandrette enhedvektor \binom{1}{0}.
FS side 11 (52).


Svar #4
12. marts 2020 af studineM

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Spidse vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.