Matematik

undersøg x

11. marts 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

nogen der kan fortælle om mine beregninger er rigtige og hvis evt hjælpe?:) 

undersøg om x=4 er løsning til ligningen 
       5x+4=3*2^(x)

5 * 4 +4 =3*3^(4)
20 + 4 = 3 * 81
24= 243 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2020 af Mathias7878

5x+4 = 3\cdot 2^x

For x = 4 har vi, at

\begin{align*} 5 \cdot 4 + 4 & = 3 \cdot 2^4 \\ 20 + 4 & = 3 \cdot 16 \\ 24 & = 48 \end{align}

hvilket jo ikke er korrekt. Jeg kan ikke helt se, hvorfor du har skrevet 3^x i stedet for 2^x i dine udregninger? 

- - -

 

 


Svar #2
11. marts 2020 af Mettes3

skulle bare have beregninger på plads ved  nemlig det ikke bliver 4 udfra facit  


Svar #3
12. marts 2020 af Mettes3

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: undersøg x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.