Matematik

Procent - Matematik

14. marts 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp til en opgave der lyder sådan her:

Du skal vise med beregning at der ifølge diagrammet, var 50% flere ferierejser der gik til Spanien end til Italien.

Der er 15% der tog til Spanien, og 10% der tog til Italien.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af janhaa

15/10 = 1,5 => 50 % more


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \text{Andel}_\% &= \frac{\left (\text{Spanien}_\%-\text{Italien}_\% \right )\cdot 100}{\text{Italien}_\%}\,\% \\ &= \frac{(15\%-10\%)\cdot 100}{10\%}\,\% \\ &= \frac{5\cdot 100}{10}\,\% \\ &= \;?\,\% \end{align*}


Svar #3
14. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Svar #4
14. marts 2020 af Medine10 (Slettet)

Jeg har et til spørgsmål.

Der er en opgave til der lyder sådan her:

Hvor mange procent af danskernes ferierejser gik ifølge diagrammet, til enten Italien eller Spanien?

Igen er det 10% i Italien, og 15% i Spanien

Skal man ikke plusse de to tal sammen, så svaret bliver 25?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af ringstedLC

#4: Joeh, - men vi siger ikke: "plusser de to tal sammen". Det er "børnepædagogsprog". Det hedder at lægge sammen eller at addere.

Og svaret bliver 25%, ikke 25:

\begin{align*} \text{Andel}_\% &= \frac{(\text{Spanien}_\%+\text{Italien}_\%)\cdot 100}{\text{Alle rejser}_\%}\,\% \\ &= \frac{(15\%+10\%)\cdot 100}{100\%}\,\% \\ &= \frac{25\cdot 100}{100}\,\%=25\% \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Procent - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.