Matematik

Opstil en formel.

18. marts 2020 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal opstille en formel, men ... Savner lidt start hjælp 

Vedhæftet fil: 1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll}\textup{l\ae st p\aa \ x timer}&20x\\\\\textup{mangler at l\ae se:}&300-20x\\\\\textup{formel:}&f(x)=-20x+300 \end{array}


Svar #2
18. marts 2020 af Monacj (Slettet)

TUSIND tak :-)


Svar #3
18. marts 2020 af Monacj (Slettet)

#2

TUSIND tak :-)

Lige et side spørgsmål: 

Der står efterfølgende:  Benyt formlen til at beregne, hvor mange timer han har læst, når han mangler at læse 140 sider ?

Skal Jeg så ikke sætte 140 ind på x plads ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af mathon

Nej du skal beregne x.

Du skal indsætte 140 i stedet for f(x)

          \small 140=-20\cdot x+300\qquad x\textup{ er antal l\ae ste timer}           


Svar #5
18. marts 2020 af Monacj (Slettet)

Det havde Jeg sørme også gjort :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af ringstedLC

Der står efterfølgende:  Benyt formlen til at beregne, hvor mange timer han har læst, når han mangler at læse 140 sider ?

Skal Jeg så ikke sætte 140 ind på x plads ?

f(x) = manglende sider, x = timer


Skriv et svar til: Opstil en formel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.