Fysik

Hvor lang tid tager det før billerne mødes?

19. marts 2020 af Kasperiphone (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

jeg har stirret mig blindt på dette. og kan ikke rigtig fåstå det ud fra den bog vi har fået.

Figuren på næste side viser desperadoerne Kurt og Gurli køre hen imod hinanden for at se, hvem som først viger! Bilernes hastigheder er henholdsvis 150 km/t og 130 km/t, og afstanden mellem bilerne er 200 m. a)

Hvor lang tid tager det før bilerne mødes?

b) Hvor langt fra Kurt vil bilerne mødes? 

 Bemærk, at du da skal regne den ene af bilernes hastighed for negativ! Du kan lade den ene bil starte i s = 0 , og den anden i s = 200m ).


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af mathon

Man behøver ikkeregne med negativ hastighed for den ene bil:

a)

    Tilsammen skal de to biler tilbagelægge 200 m med de respektive hastigheder:

            \small \left \{ 150\; \tfrac{km}{h},130\; \tfrac{km}{h} \right \}=\left \{41.67\; \tfrac{m}{s},36.11\; \tfrac{m}{s} \right \}

             \small \left (41.67\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot t+\left (36.11\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot t=200\; m

             \small t = 2.57\; s

.

b)      

            \small s_{\textup{Kurt}}=\left ( 41.67\; \tfrac{m}{s} \right )\cdot \left ( 2.57\; s \right )=107.1\; m

             


Svar #2
19. marts 2020 af Kasperiphone (Slettet)

Mange tak for svar


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager det før billerne mødes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.