Matematik

matematik opgaver

23. marts 2020 af fiddemus (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej jeg har to opgaver i matematik så jeg ikke for står her er det 

En cykelhandel sælger bl.a. cykelhjul. 
En kunde spørger ham om hvor langt et cykelhjul kører med en diameter på 70 cm inkl. dæk og slange. Så hvad skal cykelhandler svare?? 

Hvor mange omgange rulle dette hjul (afrundet til helt tal) når kunden spørger vedr. 2 km. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af mathon

Omkredsen for hjulet er: \small \pi\cdot(0.70\;m)

omgange på 2 km:          \small\tfrac {2000\;m}{\left(\pi\cdot0.70\;\tfrac{m}{omg}\right)}


Svar #2
23. marts 2020 af fiddemus (Slettet)

hvad er omg

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2020 af mathon

omg(ang)


Svar #4
23. marts 2020 af fiddemus (Slettet)

mange tak 


Svar #5
23. marts 2020 af fiddemus (Slettet)

kan du hjalp mig med de her 

8. klasse skal på lejrskole, de skal til Århus, der er 22 elever i klassen. Klassen har modtaget 1800kr i tilskud pr elev. Der skal desuden 2 lærer med. De har valgt at køre med bus. Turen med bus koster 1320 i alt, (ledsagerne er gratis). De har valgt at overnatte i Århus 4 nætter, hver nat koster pr person 250 kr. pr elev og 340kr pr lærer. Lærerne bliver betalt af skolen 

22. Beregn den samlede udgift for transporten og overnatningerne? 

23. Klassen har regnet ud at de kan spise for 20kr pr person pr måltid, de spiser 3 måltider 2 dage 
      og 2 måltider to dage, Beregn den samlede udgift til mad, inkl. lærerne 

24. De har valgt at besøge flere turistattraktioner hvor mange penge er der tilbage pr elev til dette? 
 


Skriv et svar til: matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.