Matematik

massefyld

25. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er keglesstubbens massefylde?

skal jeg ikke sige 10*5*10*14.14=....

Vedhæftet fil: oo.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Rumfanget af en keglestub beregnes vha. V = (1 / 3) · π · h · ( r12 + r22 + r1 + r2),
hvor V = rumfang, r1 = radius af den ene cirkel, r2 = radius af den anden cirkel, og h = højden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{llll} R_{\textup{k-stub}}=&\frac{\pi}{3}\cdot h\cdot\left(R^2+r^2+R\cdot r \right )\\\\&\frac{\pi}{3}\cdot (10\;cm)\cdot\left( (10\;cm)^2+(5\;cm)^2+(10\;cm)\cdot (5\;cm) \right )=\frac {1750}{3}\cdot \pi\;cm^3\\\\\textup{massefylde:}&mf=\frac{14440\;g}{\frac {1750}{3}\cdot \pi\;cm^3}=7.9 \;\frac{g}{cm^3} \end{array}


Skriv et svar til: massefyld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.