Fysik

HJÆLP RADIOAKTIVE KERNER

28. marts 2020 af 4512 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder pt med min SRP, og et af mine spørgsmål forstår jeg slet ikke. Det lyder således: 

"Du skal sætte dig ind i simuleringsprogrammet FPro3. Med programmet skal du lave en simulering, der viser udviklingen i antallet af radioaktive kerner fra fissionsproduktet Zr-97 (zirkonium) og dets 2 datterkerner. Simuleringsalgoritmen og -graferne skal forklares grundigt."

Er der nogen der ved, hvordan man bruger programmet FPro3, og i så fald, hvordan laves udviklingen af antallet af radioatkive kerner?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2020 af mathon

              \begin{array}{llllll}t\textup{ m\aa lt i sekunder:}\\\\&_{40}^{97}Zr\textup{:}\\&& A(t)=A_0\cdot 0.999989^{\, t}&&&T_{\frac{1}{2}}=16.8 \; h\\\\\\&_{41}^{97}Nb\textup{:}\\&& A(t)=A_0\cdot 0.987246^{\, t}&&&T_{\frac{1}{2}}=54 \; s \end{array}


Svar #2
29. marts 2020 af 4512

#1
Mange tak! Kan du sætte ord på de to ligninger? Jeg forstår nemlig intet af det.


Skriv et svar til: HJÆLP RADIOAKTIVE KERNER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.