Matematik

Sandsynlighed

01. april 2020 af css226712 - Niveau: B-niveau

Hej alle!
 

Jeg kunne virkelig bruge noget hjælp til opgave b og c! Jeg har absolut ingen idé om hvordan den skal løses.

Jeg arbejder i TI-Nspire

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. april 2020 af css226712

Mange tak pvm!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2020 af PeterValberg

b) Binomilfordeling (da udfaldet enten er blå eller ej) for 6 succeser
     med sandsynlighedsparameteren 2/6 = 1/3 og antalsparameteren 20

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
01. april 2020 af css226712

Men hvordan skal jeg så stille det op i TI-Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2020 af PeterValberg

Se < HER > hvordan du laver binomialtest i TI-nspire


Billedet er ikke fra TI-nspire :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:terning.png

Svar #6
01. april 2020 af css226712

Tak for det gode svar!

Jeg har stadig problemer med c, da jeg ikke ved hvordan jeg skal udregne den i TI-Nspire.

Jeg har udregnet b'eren således som på billedet. Men hvordan finder jeg ud af c'eren når det er MINDST 6 gange?


Svar #7
01. april 2020 af css226712

Ligemeget! Jeg har løst den:) Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2020 af janhaa

Bin(20, 1/3):

P(X=6) = 20C6*(1/3)6*(2/3)14


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.