Matematik

Lineær funktion

01. april 2020 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej en der hjælpe mig med opgave b i den vedhæftede opgave? Den måde jeg vil løse den på er det samme som af, ved enten at sætte 10 eller 21 ind på x's plads. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af ringstedLC

b) Ikke 21. Vækst pr. år = a


Svar #2
01. april 2020 af carolinesvanee

Det firstår jeg ikke, hvordan skal jeg så beregne opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2020 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= a\cdot x+174200 \\ f(0) &= a\cdot 0+174200=174200\text{ Bef.-tallet i 2011} \\ f(1) &= a\cdot 1+174200 \text{ Bef.-tallet i 2012} \\ \text{Stigning: 2011 - 2012} &= \left (a\cdot 1+174200 \right )-174200 \\&= a\cdot 1 \\ f(10) &= a\cdot 10+174200 \\ \text{Stigning, fx: 2017 - 2027} &= a\cdot (2027-2011)+174200-\left (a\cdot (2017-2011)+174200 \right ) \\ &= a\cdot 16+174200-a\cdot 6-174200 \\ &= a\,\cdot \;? \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.