Kemi

Syre

06. april 2020 af Hanss3 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvad er (OH)I 0,0040M
Beregn dernæst (H3O)
Og ph
Er der nogen venlig sjæl som kan hjælpe med det ?
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af Larsdk4 (Slettet)

pOH = -log[OH-]

pH + pOH = 14


Svar #2
06. april 2020 af Hanss3 (Slettet)

Ph=-log (0,0040)
Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2020 af janhaa


pOH = -log (0,0040)


Svar #4
06. april 2020 af Hanss3 (Slettet)

Hvordan finder man så (H3O)

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2020 af mathon

#2
          Det er kun rigtigt, hvis syren er stærk.

          Hvis det er tilfældet:
                                            så    [H_3O^+]=c_s=0.0040 M


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

#5 Læs dog, hvad der står! Det er [OH-], det drejer sig om. Der er intet om cs, så det har intet at gøre med, om syren er stærk. Det har heller ikke noget at gøre med, om basen er stærk.

#4 Du benytter svaret i #3 og svaret i #1: pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2020 af mathon

Ved 25°C
                      \small \begin{array}{lllll} & [H_3O^+] \cdot [OH^-] =10^{-14}\;M^2\\\\& [H_3O^+]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]} = \frac{10^{-14}\;M^2}{0.0040\;M}=2.5\cdot 10^{-12}\;M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2020 af janhaa

#4 Hvordan finder man så (H3O)

pH + pOH = 14

pH = -log([H+])

[H+] = 10-pH


Skriv et svar til: Syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.