Matematik

PLEASE HJÆLP MED DENNE AFLEVERING!!! - vektorer

11. april 2020 af jhgfds (Slettet) - Niveau: B-niveau

plzz hjælp med de her opgaver som skal afleveres imorgen!!

please forklar det ordentligt  evt vise hvordan man regner svaret, da jeg er helt blank. 

det handler om vektorer,

har sat en fil en, der er 4 opgaver. 

på forhånd tak <3

Vedhæftet fil: matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2020 af mathon

     \small \begin{array}{llll}\textbf{Opg. 1}\\ &a)&\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\ 3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=4-6=-2\\\\& c)&\textup{Ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul:} \\\\ &&\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\3 \end{pmatrix}=0\\\\&&1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3=0\\\\&&5t-1-6t=0\\\\&&-t-1=0\\\\&&t=-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2020 af StoreNord

please forklar det ordentligt  evt vise hvordan man regner svaret, da jeg er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{llll} \textbf{Opg. 2} \\ & a)&\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \end{pmatrix}+3\cdot \begin{pmatrix} 7\\ 2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix} \\\\ && \begin{pmatrix} a_1 \\ a_2 \end{pmatrix}+ \begin{pmatrix} 21\\ 6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix}\\\\&& \begin{pmatrix} a_1 \\ a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 10\\7 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 21\\6 \end{pmatrix} \\\\ &&\begin{pmatrix} a_1 \\ a_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -11\\1 \end{pmatrix} \end{array}


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP MED DENNE AFLEVERING!!! - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.