Matematik

Vektorfunktion

12. april 2020 af Mutaas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til en opgave hvor man skal bestemme skæringspunktet mellem linjen m og n. Jeg startet først med at finde s'(t) og derefter fandt jeg x(t) og y(t) til m når s'(t)=0 og det samme med n når s'(t)=2. Jeg ved ikke om det jeg har gjort indtil videre er rigtigt, men jeg vil gerne spørger om man skal finde linjens ligning til m og n og derefter sætte dem lig med hinanden for at finde skæringspunktet? 


Svar #1
12. april 2020 af Mutaas (Slettet)

#0

Hej,

Jeg har brug for hjælp til en opgave hvor man skal bestemme skæringspunktet mellem linjen m og n. Jeg startet først med at finde s'(t) og derefter fandt jeg x(t) og y(t) til m når s'(t)=0 og det samme med n når s'(t)=2. Jeg ved ikke om det jeg har gjort indtil videre er rigtigt, men jeg vil gerne spørger om man skal finde linjens ligning til m og n og derefter sætte dem lig med hinanden for at finde skæringspunktet? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll}&\overrightarrow{s}{\,}'(t) = \begin{pmatrix} 3t^2-1\\ 1 \end{pmatrix} \\\\ \textup{en retningsvektor for:} & m \textup{:} \textup{ er }\overrightarrow{s}{\,}'(0)\\\\ \textup{en retningsvektor for:} & n \textup{:} \textup{ er }\overrightarrow{s}{\,}'(2) \end{array}


Svar #4
12. april 2020 af Mutaas (Slettet)

Ja det er rigtigt, kom til at skrive forkert.

Når t=0 for m og når t=2 for n


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.