Matematik

Logaritmefunktioner

15. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogle der kan finde ud af at lave opgaven der ligger i vedhæft fil, hvis ja vil jeg også gerne have en fremgangsmåde til hvordan den løses

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af jamenhalløjsa

Log og 10 er hinandens modsatte, så når du tager fx:

log(10^1^2^3^4) = 1234

Så når du i din opgave skal finde log(2,0), skal du fx. finde ligningen hvor der står:

10^0^,^3^0^1^0 = 2,00

Da du så kan tage logaritmen på begge sider, så der kommer til at stå:

log(10^0^,^3^0^1^0) = log(2,00)

Hvilket giver:

0,3010 = log(2,00)

På den måde kan du altså finde logaritmen til fx. 2,00.


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.