Matematik

Logaritmefunktioner

15. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogle der kan hjælpe har lidt svært ved at lave den?
Vil også gerne har et af dem lavet som et eksempel sammen med en forklaring for på den måde kan jeg bedre forstår det.

Opgaven ligger i vedhæft fil.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

De fleste af udtrykkene er af formen ln ea. ln er invers til ex, sp ln ea = a.

Så er der lige en enkelt mere: ln 1. Kom selv med et forsla til den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2020 af AMelev

Se FS side 14 (59)
ln og e^ er hinandens omvendte funktioner, så de "ophæver hinanden".
ln(ex) = x og eln(x) = x, så fx ln(e3.1) = 3.1

PS! Der burde have været () om e..., da ln er en funktion, men de er her skrevet med usynligt blæk.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af AMelev

Her er så opgaven. Sørg lige for at lægge en udgave op, som vender rigtigt og har en rimelig størrelse.
                                  

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er først i nyere tid, man er begyndt at skrive parenteser i logaritmedudtryk og trigonometriske udtryk. Så vidt jeg ved er man begyndt på det, fordi det gør det lettere at designe programmeringssprog.


Svar #5
15. april 2020 af javannah5

Ok så fx In(e^5)=5

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Korrekt


Svar #7
15. april 2020 af javannah5

Er det også det samme med In1?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2020 af Capion1

For alle logaritmefunktioner λ gælder, at λ (1) = 0 
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2020 af AMelev

#7 Se din formelsamling (70).


Svar #10
17. april 2020 af javannah5

hvorfor er In(1)=0

hvorfor og hvordan giver det 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2020 af Soeffi

#10.

ln(1) = ln(e0) = 0·ln(e) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

En funktion λ er en logaritmefuntion, hvis den opfylder funktionalligningen λ(a*b) = λ(a) + λ(b).

Det er definitionen på logaritmefuktioner.

Hvis b = 1, fås: λ(a*1) = λ(a) + λ(1). Da a*1 = a, kan ligningen kun være opfyldt, hvis λ(1) = 0.


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.