Matematik

trigonometri

17. april 2020 af kbfff - Niveau: 9. klasse
Stig har en stige på 10 meter, som han kun stiller én måde:
den skal altid stilles, så den står dobbelt så højt opad væggen i forhold hvordan den står ud fra væggen.
Hvor højt stiller Stig stigen opad væggen for at opfylde det krav

Hvordan kan jeg regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af ringstedLC

Da væggen sikkert er lodret, kan du bruge Pythagoras:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ 10^2 &= a^2+\left (\tfrac{1}{2}\cdot a \right )^2\;,\;b=\tfrac{1}{2}\cdot a \\ a &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2020 af peter lind

Kald stigens afstand fra væggen for x. Højden den når op er da 2x. Lav evt. en tegning af det. Brug dernæst pytagoras for at udtrykke stigens længde ved x. Du har nu en ligning til at finde x.


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.