Matematik

hjælp til matematik opgave

19. april 2020 af Sophie2626 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg ville gerne have hjælp til en matematik opgave, da jeg har svært ved opgaven og ved ikke hvordan jeg skal lave det, det er opgave a og b

 kan i give en god forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2020 af AMelev

                                           
Momsen er25% 
a. Pris med moms (Pm) = 125%·Pris uden moms (Pu). Pm = 500 (kr)
Pm = 125%·Pu = 1.25·Pu, så Pu = Pm/1.25 = 500 kr./1.25 = ...
Moms = Pm - Pu

b) Samme procedure som i a. 1. del.


Svar #2
19. april 2020 af Sophie2626 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan det er 125%


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2020 af ringstedLC

#2: Basal viden: Moms = 25%

\begin{align*} Pris_{m.\,moms} &= Pris_{u.\,moms}+moms \\ Pris_{m.\,moms} &= Pris_{u.\,moms}\cdot 100\%+Pris_{u.\,moms}\cdot 25\% \\ Pris_{m.\,moms} &= Pris_{u.\,moms}\cdot \left (100\%+25\% \right ) \\ Pris_{m.\,moms} &= Pris_{u.\,moms}\cdot 125\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2020 af AMelev

#2 Pm = 100% Pu + 25% Pu = 125% Pu


Svar #5
20. april 2020 af Sophie2626 (Slettet)

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.