Fysik

Fysik opgaver

20. april 2020 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude,
Jeg står med disse to opgaver, som jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an.
Opgaverne lyder således:

Opgave 1
For at frembringe et særligt lys exciteres brint i et spektralrør til den exciterede tilstand n = 3.
A. Beregn energien i denne tilstand.
B. Tegn de mulige måder, som elektronen kan henfalde til grundtilstanden på.
C. Beregn deres bølgelængder. Hvilke af dem kan vi se?

Opgave 2
En 30L trykflaske indeholder helium ved et tryk på 80atm.
A. Hvor mange balloner med diameter 40cm kan man fylde med denne trykflaske?

Tak på forhånd

-Ryder


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2020 af mathon

Opgave 1
                       
Der gælder 
                                               \begin{array}{lllll} &E_n = - \frac{13.6}{n^2}\;eV \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} B) &\frac{1}{\lambda }=R_{db}\cdot \left(\frac {1}{{n_{\textup{til}}}^2 - {n_{\textup{fra}}}^2}\right )&&R_{db}=1.09737\cdot 10^{-7}\;m^{-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af mathon

Latex er upålideligt i øjeblikket.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2020 af mathon

             \small \normal \begin{array}{lllll} C) &\frac{1}{\lambda }=R_{db}\cdot \left(\frac{1}{{n_{\textup{til}}}^2} - \frac{1}{{n_{\textup{fra}}}^2}\right )&&R_{db} = 1.09737\cdot 10^{7}\;m^{-1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}&\textup{b\o lgel\ae ngder:} \\ &&\left (\left (1.09737\cdot 10^7\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{3^2} \right ) \right )^{-1}\cdot 10^9 \right )\;nm\\\\\\&& \left (\left (1.09737\cdot 10^7\cdot \left ( \frac{1}{1^2}-\frac{1}{3^2} \right ) \right )^{-1}\cdot 10^9 \right ) \;nm \end{array}


Svar #6
20. april 2020 af Ryder

#4

             \small \normal \begin{array}{lllll} C) &\frac{1}{\lambda }=R_{db}\cdot \left(\frac{1}{{n_{\textup{til}}}^2} - \frac{1}{{n_{\textup{fra}}}^2}\right )&&R_{db} = 1.09737\cdot 10^{7}\;m^{-1} \end{array}

Hej

Tusind tak for hjælpen :))
Jeg forstår dog ikke helt, hvorfor man skal bruge netop denne formel i 1.c. Kunne du muligvis forklare yderligere


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2020 af mathon

Opgave 2
                  Ved konstant
                  temperatur:
                                      

                  \small \begin{array}{llll}&p_2\cdot V_2 = p_1\cdot V_1\\\\&V_2 = \frac{p_1}{p_2}\cdot V_1\\\\&V_2 = V_{\textup{flaske}} = \frac{80}{1}\cdot (29\;L)&\textup{Ved 1 atm presses flaskens egenvolumen af He ikke ud}\\\\& V_{\textup{ballon}}=\frac{\pi}{6}\cdot d^{\,3} \\\\\\ &\textup{antal balloner} = \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2020 af mathon

#6

               Du kan jo selv repetere Balmerformlen og dens anvendelse.


Skriv et svar til: Fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.