Matematik

hjælp til matematik opgave Procent

20. april 2020 af Sophie2626 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg ville gerne have hjælp til en matematik opgave, da jeg har svært ved opgaven og ved ikke hvordan jeg skal lave det, det er opgave a 

 kan i give en god forklaring?


Svar #1
20. april 2020 af Sophie2626 (Slettet)

Har kommet til at sætte den forkerte opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Hun har i starten en kapital, der er K0. 1 år efer har hun stadig denne kapital og får derudover 3% K0 Ialt har hu så K1 = K0 + 3%af K0 = K0 + K0*3/100 = K0*(1+0,03).

Altså K1=K0(1+0,03).

Næste år får hun igen udbetalt renter, men denne gang af K1, så

K2=K1(1+0,03) = K0(1+0,03)(1+0,03) = K0(1+0,03)2.

Fortsættes dette, får hun:

Kn = K0*(1+0,03)n

Du skal så finde ud af, hvor stor n er, indsætte i formlen og regne resultatet ud.

I regneark kan du have en søjle med n, startende med 0. I søjlen ved siden af starter du med K0. Nedenunder skriver du formlen for K1. Når du så klikker på dette felt, kommer der en ramme om med en prik nederst til højre i feltet. Sæt musen på prillen og træk ned. Så kopieres formlen ned.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Jeg nåede ikke at se #1 mens jeg skrev #2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du starter med et medlemstal, der er 100%.

Året efter er der kommet 40% til, så nu er der 140% af det oprindelige.

Næste år kommer der 50% tl, men det skal tages af de 140%, så det er

Du starter med N medlemmer. Året efter er der 40% flere, dvs N + N*40/100 = N*1,40

Næste år er der så N*1,40 + N*1,40*50/100 = N*1,40*1,50

Regn tallet ud og regn tilbage til procent..


Skriv et svar til: hjælp til matematik opgave Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.