Matematik

Rumfang af en pyramidestub

20. april 2020 af Studiehjelp - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen, jeg håber i kan hjælpe med mit spørgsmål.

Jeg skal beregne rumfanget af en pyramidestub, men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt jeg gør det rigtigt. Jeg har vedhæftet et billede af pyramidestubben med mål

Formel: \frac{h}{3}*(G+g+\sqrt{G*g})

G=7

g=5.5

h=2.5

\frac{2.5}{3}*(7^2+5.5^2+\sqrt{7^2*5.5^2})=98.125

Er det korrekt, at jeg skal opløfte 7 og 5.5 i anden, for at få grundfladen?


Svar #1
20. april 2020 af Studiehjelp

Billede af pyramidestub med mål

Vedhæftet fil:SP.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2020 af peter lind

G og g er grundfladen. så det skal du ikke


Skriv et svar til: Rumfang af en pyramidestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.