Matematik

Vendetangent

24. april 2020 af Nbl2410 - Niveau: B-niveau

Jeg søger hjælp til opgave e : )


Svar #1
24. april 2020 af Nbl2410

Opgaven:


Svar #2
24. april 2020 af Nbl2410

Ekstra infor til opgaven: 


Svar #3
24. april 2020 af Nbl2410


Svar #4
24. april 2020 af Nbl2410


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ \textup{vendetangent kr\ae ver:}&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\& x=12\\\\ \textup{vendetangentligning:}&y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\& y=100x-526 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2020 af MRSRN

#6

\small \begin{array}{lllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ \textup{vendetangent kr\ae ver:}&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\& x=12\\\\ \textup{vendetangentligning:}&y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\& y=100x-526 \end{array}

er det svaret for D eller E?


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2020 af MRSRN

#8

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}

Mange tak!

ud over beregningen hvad kan jeg fortælle om de to spg.?


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. april 2020 af mathon

...måske gå ind i en uddybende kommentar til faktaboxen for at manifestere fagligt "overskud"
   og inddrage coronaindflydelsen grundet grænserestriktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2020 af MRSRN

#10

...måske gå ind i en uddybende kommentar til faktaboxen for at fagligt "overskud".

det er lidt svært kan du måske hjælpe? så jeg kan koble det sammen med udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. april 2020 af MRSRN

#10

...måske gå ind i en uddybende kommentar til faktaboxen for at manifestere fagligt "overskud"
   og inddrage coronaindflydelsen grundet grænserestriktionerne.

Kan du hjælpe med opgaven som er i filen?

Vedhæftet fil:mat5.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllllll} f) &\textup{pendlerfald i bruttov\ae rditilv\ae ksten}\\&\textup{fra 2007 til 2020:}&&6000\cdot (B(19.8)-B(13.8))=2.66256\cdot 10^6\;\euro \\\\&\textup{med samme gennemsnitlige brutto-}\\& \textup{v\ae rditilv\ae kst pr. besk\ae ftiget vil det}\\& \textup{med 1\;300\,000 besk\ae ftigede sige}\\&& \textup{samlet:}&\frac{1\;300\,000}{6000}\cdot \left ( 2.66256\cdot 10^6\;\euro \right )=5.76888\cdot 10^8\;\euro\\\\& \textup{dvs i \aa r 2020 et procentfald p\aa\:}&&\frac{2.66256\cdot 10^6}{5.76888\cdot 10^8}\cdot 100\%=0.5\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. april 2020 af mathon


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.