Matematik

MATEMATIK HJÆLP!

23. april 2020 af MRSRN

har brug for hjælp til opgave a og b

hvordan skal jeg skrive formlen i geogebra så den kan danne grafen.

Vedhæftet fil: mat1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2020 af Soeffi


Svar #2
23. april 2020 af MRSRN

en der kan hjælpe 


Svar #4
23. april 2020 af MRSRN

#3

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1952283

jeg har tjekket på det men alle de løsninger gjorde mig helt bleg.  har ud fra jeres snak opstillet det sådan men er usikker på om det er rigtigt:

Vedhæftet fil:mat 2.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2020 af ringstedLC

B(15) = 965

Resten hører til spørgsmål c) og er iøvrigt forkert.


Svar #6
23. april 2020 af MRSRN

#5

B(15) = 965

Resten hører til spørgsmål c) og er iøvrigt forkert.

Men hvad er det egentlig 965 fortæller?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. april 2020 af ringstedLC

B angiver ændringen i bruttoværditilvækst. Det vil sige, at en anden funktion f(x) angiver bruttoværditilvækst og B så er denne funktions diff.-kvotient. Når du beregner B(15) beregner du altså diff.-kvotienten (hældningen) i punktet (15, f(15)).


Svar #8
24. april 2020 af MRSRN

#7

B angiver ændringen i bruttoværditilvækst. Det vil sige, at en anden funktion f(x) angiver bruttoværditilvækst og B så er denne funktions diff.-kvotient. Når du beregner B(15) beregner du altså diff.-kvotienten (hældningen) i punktet (15, f(15)).

Mange takkk!

vil ikke hele tiden forstyrre dig men har virkelig brug for hjælp..

du sagde at opgave c var forkert kan ikke finde fejlen da det er mig som har opstilt den, kan du hjælpe en smule? 


Svar #9
24. april 2020 af MRSRN

c) Bestem det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.


Svar #10
24. april 2020 af MRSRN

#7

B angiver ændringen i bruttoværditilvækst. Det vil sige, at en anden funktion f(x) angiver bruttoværditilvækst og B så er denne funktions diff.-kvotient. Når du beregner B(15) beregner du altså diff.-kvotienten (hældningen) i punktet (15, f(15)).

håber at du kan hjælpe igen


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2020 af Leo1231 (Slettet)

har også brug for hjælp til c) Bestem det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen


Brugbart svar (2)

Svar #12
24. april 2020 af ringstedLC

Mindste/største, korteste/ længste osv., betyder optimering af funktionen ⇒ bestem ekstremum; her ved at løse:

\begin{align*} B'(x)=0 &= -x^2+24x-44 \\ x &=\left \{ ?\,,? \right \} \end{align*}

da hældningen af en funktion i et ekstremum er lig 0. Den af løsningerne, der er et lokalt maksimum indsættes i B. Husk at gange resultatet med 1000 pers.


Svar #13
25. april 2020 af MRSRN

#12

Mindste/største, korteste/ længste osv., betyder optimering af funktionen ⇒ bestem ekstremum; her ved at løse:

\begin{align*} B'(x)=0 &= -x^2+24x-44 \\ x &=\left \{ ?\,,? \right \} \end{align*}

da hældningen af en funktion i et ekstremum er lig 0. Den af løsningerne, der er et lokalt maksimum indsættes i B. Husk at gange resultatet med 1000 pers.

B^\prime\left(x\right)=0=-x^2+24x-44 x=\ -x^2+24x-44 -24x=-x^2-44 x=2\ eller\ x=22

er den rigtig nu?


Svar #14
25. april 2020 af MRSRN

og du sagde jeg skulle gange med 1000 så må det jo være 2.000 eller 22.000?


Svar #15
25. april 2020 af MRSRN

#13
#12

Mindste/største, korteste/ længste osv., betyder optimering af funktionen ⇒ bestem ekstremum; her ved at løse:

\begin{align*} B'(x)=0 &= -x^2+24x-44 \\ x &=\left \{ ?\,,? \right \} \end{align*}

da hældningen af en funktion i et ekstremum er lig 0. Den af løsningerne, der er et lokalt maksimum indsættes i B. Husk at gange resultatet med 1000 pers.

er den rigtig nu?

----

Vedhæftet fil:mat4.JPG

Svar #16
25. april 2020 af MRSRN

#12

Mindste/største, korteste/ længste osv., betyder optimering af funktionen ⇒ bestem ekstremum; her ved at løse:

\begin{align*} B'(x)=0 &= -x^2+24x-44 \\ x &=\left \{ ?\,,? \right \} \end{align*}

da hældningen af en funktion i et ekstremum er lig 0. Den af løsningerne, der er et lokalt maksimum indsættes i B. Husk at gange resultatet med 1000 pers.

Kan du lige kigge på filen?


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2020 af Julie7788 (Slettet)

 MRSRN kan du hjælpe mig med opgave 3 eller evntuel sende opgaven :))?


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. april 2020 af thomas487b (Slettet)

Nogle der har svar til hele opgaven ?


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.