Matematik

Hjælp til Differentialligning

24. april 2020 af flottelise - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg har en opgave som jeg er en lille smule tvivl om hvordan man løser selve opgaven er uden hjælpemidler

Jeg håber at der nogen derud som kunne være sød at forklare og viste mig hvordan man gør.

På forhånd tak

Her er et billede af opgaven:


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2020 af mathon

                     \small \small \begin{array}{lllll}\textup{separer de variable}\\\\& y{\,}'+2y=6&\\\\\textup{brug panserformlen}& y=e^{-2x}\cdot \int 6\cdot e^{2x}\mathrm{d}x\\\\& y=e^{-2x}\cdot \left ( 3e^{2x}+C \right )\\\\& y=C\cdot e^{-2x}+3 \end{array}


Svar #3
24. april 2020 af flottelise

Åh tusind tak søde


Svar #4
24. april 2020 af flottelise

Bagefter skal jeg så sætter 0 ind på x's plads?


Svar #5
24. april 2020 af flottelise

Nu skal jeg så bestemme de partikulære løsninger og hvordan gør jeg så?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2020 af mathon

...som du foreslog i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. april 2020 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll}& f(x)=2\cdot e^{-2x}+3 \\\\& g(x)=3\\\\& h(x)=-4\cdot e^{-2x}+3 \end{array}


Svar #8
24. april 2020 af flottelise

Tusind tak for hjælpen min ven


Skriv et svar til: Hjælp til Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.