Matematik

Bestem decimal - vektorer

24. april 2020 af Skuls - Niveau: A-niveau
Kan i hjælpe mig med denne opgave? Jeg forstår ikke det med 2a+b-c

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll} & \overrightarrow{a} = \begin{pmatrix} 2\\3.46 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{b} = \begin{pmatrix} -3\\1.09 \end{pmatrix} \qquad \overrightarrow{c} = \begin{pmatrix} -0.35 \\ -2 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #3
24. april 2020 af Skuls

Okay jeg har fundet ud af hvordan man får decimalet,men hvordan regner man 2a+b-c ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2020 af mathon

                   \small \small \begin{array}{lllll}&2\cdot \begin{pmatrix} 2\\3.46 \end{pmatrix}+\begin{pmatrix} -3\\1.09 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -0.35\\ -2 \end{pmatrix} \end{array}


Svar #5
24. april 2020 af Skuls

Mange tak !:)


Svar #6
29. april 2020 af Skuls

Men der står man skal bestemme med en decimal, men der er jo 2 decimaler i de vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2020 af mathon

De to decimaler afrunder du til 1 dec. til sidst.


Svar #8
29. april 2020 af Skuls

Hvordan, når jeg har fået dette svar


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2020 af ringstedLC

Der er ikke noget specielt ved afrunding af vektorer; afrund som normalt.


Svar #10
29. april 2020 af Skuls

Men jeg kan jo ikke afrunde 10.01 til en decimal?

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2020 af ringstedLC

Læs op på afrundingsreglerne.


Skriv et svar til: Bestem decimal - vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.