Matematik

f´(x) med brøk

24. april 2020 af ZHolms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal i min matematik opgave finde f´(x) for

f(x)=\frac{-1}{3}*x^{3}+12x^{2}-44x+50 

men jeg kan ikke huske hvordan man finder f´(x) når der er en brøk i funktionen 

Håber i kan hjælpe mig med at forstå hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af janhaa

f ' (x) = -x2 + 24x - 44


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af Mathias7878

Du skal bare bruge, at

(k \cdot x^n)' = k \cdot n \cdot x^{n-1}

hvor k bare er en vilkårlig konstant, f.eks.  er

k = \frac{-1}{3}

i dit tilfælde.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af mathon


Skriv et svar til: f´(x) med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.