Matematik

Afstand fra linje til punkt

25. april 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej SP. Jeg oprettede en Tråd tidligere, hvor jeg skulle finde den rette linjes ligning og har fundet funktionen

Men jeg er nu lidt i tvivl omkring hvordan jeg finder afstanden fra punktet (140,95) til linjen.

y=-0.577350269*(x-100)+50-107.7350269

Jeg tænker jeg skal bruge distanceformlen \frac{|ax_1+b-y_1|}{Kvadratrod(a^2+1)}

Men jeg kan ikke rigtig hitte ud af hvordan jeg skal indsætte den rette linjes forskift i formlen.

Håber nogle af jer kan hjælpe. Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af mathon


Svar #2
25. april 2020 af Repeno

Mit bud er: \frac{|-0.577350269*140+0-95|}{Kvadratrod(-0.577350269+1)} =151.86


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2020 af Capion1

Afstandsformlen er nemmest anvendelig, når linjens ligning er på formen
         ax + by + c = 0
En normalvektor til linjen aflæses direkte \binom{a}{b}, og dens længde sættes i nævneren. 


Skriv et svar til: Afstand fra linje til punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.