Fysik

Lys og gitterligningen

27. april 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: C-niveau

Halløj! Jeg sidder med denne opgave, og har lavet a) og b), men har problemer med c). Er der nogen som kan hjælpe?


Svar #1
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

Har fundet 2.-ordenen, er dette så rigtigt? - at afstanden er 22cm? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2020 af mathon

   Nej.
                 afstand = 2 · x2


Svar #3
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

#2 - så afstanden er 1.1 meter?, da jeg har fundet 2.-ordenen, og taget 2 · x2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2020 af mathon

                          2\cdot x_2=2\cdot \left ( 0.220\;m \right )=0.440\;m


Svar #5
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

#4 - men når jeg bruger formlen, så giver det 0.11m


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2020 af mathon

Din formel er forkert.

               2\cdot x_2\;\xrightarrow[]{\textup{skal v\ae re}}\; x_2


Svar #7
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

#6 - Men her finder jeg vel afstanden mellem de to 2. ordenspletter på skærmen? :o


Svar #8
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

@mathon, jeg skal jo finde det for 2.-ordens pletterne, og det giver vel så 0.22 m?


Svar #9
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

Har forstået det nu :D


Svar #10
27. april 2020 af Ladora (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Lys og gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.