Matematik

En funktion er givet ved

27. april 2020 af Saadjama - Niveau: B-niveau

f (x) = 1/2x^2 +x-1

a)  Bestem f (2).

b)  Bestem f ′ (x).

c)  Bestem f ′ (2).

d)  f har en tangent i punktet (2, f (2)). Hvad er hældningen for denne tangent?

e)  Bestem en ligning for tangenten nævnt ovenfor.


Svar #1
27. april 2020 af Saadjama

fil til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2020 af janhaa

a) f(2) = 3

b) f ' (x) = x + 1

c) f ' (2) = 3

d)  slope = a = 3

y = 3x + b

e) P = (2, 3)

tangent:

y - 3 = 3(x-2)

y = 3x - 3


Svar #3
27. april 2020 af Saadjama

Tusind tak Janhaa


Skriv et svar til: En funktion er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.