Matematik

Kemi

28. april 2020 af nnn666 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan kan man fremstille 200 mL 0,100 M HCl ud fra koncentreret saltsyre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2020 af AMelev

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1956604

Og hvorfor er dit niveau nu 10. klasse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af mathon

Koncentreret saltsyre er 18.8 M:

     Du har så:
                            \small \begin{array}{cccccc} \textup{antal mol}&& \textup{antal mol}\\ V_{konc}\cdot c_{konc}&=&V\cdot c\\\\ V_{konc}\cdot (18.8\;M)&=&\left ( 0.200\;L \right )\cdot (0.100\;M)\\\\ V_{konc}&=&\left ( 0.200\;L \right )\cdot \frac{0.100}{18.8}\\\\ V_{konc}&=&0.001064\;L=1.06\;mL \end{array}


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.