Matematik

uligheden

02. maj 2020 af Nanna34 - Niveau: A-niveau

behøver man at forklare mere end det der står ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af AMelev

                                             

Du skal kunne forklare, når en spørger "Hvorfor det?". Kan du det uden mellemregninger?
Hvis ikke skal mellemregningerne med.


Svar #2
02. maj 2020 af Nanna34

#1

                                             

Du skal kunne forklare, når en spørger "Hvorfor det?". Kan du det uden mellemregninger?
Hvis ikke skal mellemregningerne med.

er det fordi det er det samme udtryk, men x står blot i anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2020 af AMelev

Der er flere ting i det.
x2 > x ⇒ ½x2 > ½x                Er det klart?
⇒ e^{\frac{1}{2}\cdot x^2}>e^{\frac{1}{2}\cdot x}                  Da e^ er en voksende funktion
⇒ \frac{1}{e^{\frac{1}{2}\cdot x^2}}<\frac{1}{e^{\frac{1}{2}\cdot x}}                "Når man dividerer med noget større, får man noget mindre"


Svar #4
02. maj 2020 af Nanna34

#3

Der er flere ting i det.
x2 > x ⇒ ½x2 > ½x                Er det klart?
⇒ e^{\frac{1}{2}\cdot x^2}>e^{\frac{1}{2}\cdot x}                  Da e^ er en voksende funktion
⇒ \frac{1}{e^{\frac{1}{2}\cdot x^2}}<\frac{1}{e^{\frac{1}{2}\cdot x}}                "Når man dividerer med noget større, får man noget mindre"

ehm men mit spørgsmål er hvorfor kan man sige  "dermed gør venstre side også mod 0 " er det fordi at selve 1/e^(1/2*x) er større end 1/e^(1/2*x^2)  og som går mod 0, så må  udtrykket på V side også går mod 0 fordi den er mindre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2020 af AMelev

#4 Det har du spurgt om i en anden tråd. Se svar i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1957676#1957688 og spørg videre der, hvis du stadig har problemer.

PS! Det er ikke smart at dele et problem op på 4 tråde. En tråd pr. opgave.


Skriv et svar til: uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.