Kemi

Ligevægt

02. maj 2020 af KFMK - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med en opgave, og en delopgave driller mig lidt. 

Jeg skal skrive en reaktionsbrøk op ved ligevægt [FeSCN2+]/[Fe3+]*[SCN-]

Herefter skal jeg skrive reaktionsbrøken op efter volumenforøgelse. Dette har jeg gjort sådan:

½[FeSCN2+] / ½ [Fe3+] * ½ [SCN-]

Så skal jeg svare på om reaktionsbrøkens værdi for den fortyndede opløsning, er den større eller mindre end ligevægtskonstanten. Det får jeg efter min udregning til 2, men hvordan forklarer jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af janhaa

where is the reaction?


Svar #2
02. maj 2020 af KFMK

Hov beklager :-)

Reaktionen: Fe3+(aq) + SCN-(aq) <--> FeSCN2+(aq)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2020 af janhaa

a) K = [FeSCN^2+]/ ([Fe^3+]*[SCN^-])


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2020 af janhaa

b)

Det blir således: Q=\frac{\frac{1}{2}}{\frac{1}{2}*\frac{1}{2}}=\frac{1}{\frac{1}{2}}=2

altså dobbelt så stor


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2020 af janhaa

Q = 2K


Svar #6
02. maj 2020 af KFMK

Tak :-)


Svar #7
02. maj 2020 af KFMK

Så skal jeg svare på om reaktionsbrøkens værdi for den fortyndede opløsning, er den større eller mindre end ligevægtskonstanten.  

Men er 2 større end ligevægtskonstanten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2020 af janhaa

#7

Så skal jeg svare på om reaktionsbrøkens værdi for den fortyndede opløsning, er den større eller mindre end ligevægtskonstanten.  

Men er 2 større end ligevægtskonstanten? :)

ja


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2020 af janhaa

if K = 1, so

Q = 2K = 2, thus:

Q > K


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.