Matematik

vektorer!!

03. maj 2020 af freja543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen som kan hjælpe??


Svar #1
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

pleasee

Vedhæftet fil:billed3.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2020 af ringstedLC

a) To vektorer er orthogonale (vinkelrette), når deres prik/skalarprodukt er 0.


Svar #3
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

hvordan ville du lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2020 af ringstedLC

med oplysningen i #2 kan du opstille ligningen a · b = 0 og løse den.


Svar #5
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

forstår ikke hvad i mener??


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

Du skal isolere t i sætningen, så skalarproduktet bliver nul. Ved du, hvad skalarproduktet er?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}& \overrightarrow{a} \cdot \overrightarrow{b} = 0 \\\\& \begin{pmatrix} t-1 \\ 3 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} 2t+5 \\ -2 \end{pmatrix} = 0 \end{array}


Svar #8
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

er det ikke bare projektionen, altså 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

#8 Skalarproduktet og projektionen er ikke det samme.

Skalarproduktet er, når du prikker to vektorer sammen. Det er lidt det samme som at gange dem, men det siger vores lærer, at man ikke må sige..

Skalarproduktet findes således: a1 · b1 + a2 · b2. Hvis dette giver 0, er de to vektorer ortogonale.

Du kan læse mere her: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/skalarprodukt


Svar #10
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

skal jeg så sige: 

t-1*-2+2*t+5*3=0?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

#10

For det første skal t-1, 2t+5 og -2 stå i parantes. Derudover har du byttet rundt på b1 og b2.

Derfor: (t-1)*(2t+5)+3*(-2)=0.


Svar #12
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

er det bare det som er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

#12

Altså det er udregningen til svaret. Det er ikke svaret i sig selv.


Svar #14
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

hvordan kommer jeg frem til svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

#14 Du løser udregningen i hånden eller bruger et CAS-værktøj som Maple eller WordMat.


Svar #16
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

skal jeg bare trykke alt L også får jeg svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

#16 Ja - i WordMat. Min WordMat siger dog, at det ene facit er lig -(√97+3)/4, hvilket er rigtigt, men ikke er et optimalt facit, da dette burde omregnes til et tal eller noget mere simpelt. Derfor kan det være en fordel at bruge Maple, hvis jeres gymnasium altså tilbyder det program.


Svar #18
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

hos mig siger den: t= 3,21   V t=1,7

er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. maj 2020 af Goten (Slettet)

Nej ikke helt.
Det er t= -3,21 og t= 1,7. Du mangler et minus foran 3,21.


Svar #20
03. maj 2020 af freja543 (Slettet)

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!!!


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.